RSS2.0

AMASRA SALATASI

6 Haziran 2008 Cuma

Amasraya gelipte bir balık salata yemeden gitmek olmaz. Mutlaka bu iki lezzeti amasrada denemelisiniz daha iyisini başka hiç bir yerde bulamayacağınızın garantisini verebiliriz..



Amasrada balık yemeğe gittiğinizde önce salata gelir masaya ve balık gelmeden bitiriverirsiniz salatayı. Taş fırınlarda pişen çöven ekmeğide de salatanın yanında bir başka güzel gelir insana.


Gelelim salatamızın tarifine..
Amasra salatası, içinde enaz 30 çeşit sebze barındırıyor
Bunlar ; Göbek salata - beyaz lahana - kırmızı lahana - havuç - kırmızı turp - beyaz turp - domates - salatalık - biber - yeşil zeytin - kornişon turşu - maydanoz - dereotu - roka.. tabiki mevsimine göre taze günlük sebzeler...Salatanın lezzetindeki en büyük etkenlerden biride sebzelerin Taze ve günlük olması

Ayrıca bu karışıma ilave edilen ve lezzetini iki kat arttıran sosu için aslında bilinenin dışında bir ayrıntı yok ama sanırım püf noktası karışımı

Sos malzemesi : Hakiki zeytinyağı - limon - sirke - tuz.

Tuz dışındaki sıvıları aynı miktarlarda bir şişeye alıp, üzerine tuzu ilave ettikten sonra çok iyi çalkalamak gerekiyormuş, hepsi birbirine karıştığını sandığımız tadlar aslında salatayı yerken damağımıza ayrı tadlar olarak geliyormuş..



Balığın üstüne ballı fındıklı kalıblar halinde gelen manda yoğurdunuda yemeği unutmayın. Yediğiniz balığında tazeliğine güvenebilirsiniz..



Bu arada hep salatadan bahsettik. Salatanın yanında mevsimine göre hamsi mezgit barbun yada kalkan yemenizi tavsiye ediyoruz. Midye tava sevenler için balığa güzel bir alternatifte olabilir.



Amasra gezintinizi güzel bir balık ziyafetiyle süsleme fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ediyor ve afiyet olsun diliyorum...

1 yorum:

tropicalmalibu dedi ki...

merhaba nasil guzel sunum bu boyle
salata ve baliktan soz ediyorum.
ama dikkatimi ceken salatanin ozenle hazirlanisi.
benim cok hosuma gitti.gorselligi
istah aciyor.ama nicer dicer ile sekil verilmesi beni masrafa sokacak yarin hemen alacagim.
gercekten cok guzelll hele BALIKK
YAPANN ELINE SAGLIK YIYENEDE AFIYET OLSUN.