RSS2.0

BARIS AKARSU KOŞESi

29 Eylül 2007 Cumartesi


Amasra önceki gün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Geçtiğimiz yıl Bodrum’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu’nun heykeli düzenlenen törenle açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu törende oldukça duygulu anlar yaşandı. Özellikle anne Akarsu, kürsüde ağlamaktan konuşamadı ve açılış sonrasında oğlunun heykeline sarılarak uzun süre ağladı.

İstanbul`da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem`in yarım kalan, atölye çalışanlarının tamamladığı ``Barış Akarsu`` heykeli, Bartın`ın Amasra ilçesinde, sanatçının adına düzenlenen festivalde açıldı. Muğla`nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl, doğum günü olan 29 Haziranda geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuzda yaşamını yitiren Akarsu`nun heykeli’nin açılışı ``Barış Akarsu Kültür, Sanat Festivali kapsamında yapıldı. Öktem`in İstanbul`da 6 Aralıkta 2007`de geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine yarım kalan Akarsu`nun heykelini atölye çalışanlarıyla tamamlayan kızlarından Pınar Öktem Doğan, Tankut Öktem’in eşi Semra Öktem’inde katıldığı Amasra`daki Kültür Park`ta iki sanatçıda birlikte anıldı. Amasra Kültür Park’ta gerçekleşen açılış törenine yine Bartın Valisi İsa Küçük, Vali Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Barış Akarsu’nun annesi Hatice, Babası Salehattin ve yüzlerce Barış Akarsu hayranı katıldı.
Başkan Yıldırım: İnsanların Barış İçin Bir Araya Gelmesi Önemlidir
Tören Zonguldak Halk Oyunları Araştırma ve Sergileme Derneğinin Halk Oyunları gösterileri ile başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından açılış töreninde bir konuşma yapan Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, “Çok zamansız kaybettiğimiz iki sanatçımız anısına buradayız. Her iki sanatçımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz. Bugün hüzünlüyüz ama bir o kadarda mutluyuz. Barış Akarsu, kişiliği ile bu bölgenin yetiştirdiği ender insanlardan biriydi. Tankut Öktem hocamız, Barış Akarsu’nun hayatını kaybetmesinden 2 gün sonra bizleri aradı ve “Sanatçıyı sanatçı anlar. Hiçbir karşılık beklemeden Barış’ın heykelini yapmak istiyorum” dedi. Bizlerde memnuniyetle kabul edeceğimizi belirttik. Ancak kader bu sanatçımızı da trafik terörü ile bizden ayrıldı. Barış Akarsu, değişmeyen kişiliği ile nadide insanlardan biriydi. Barış’a duyulan bu karşılıksız sevgi çok önemlidir. Barışın kendisi gibi barış dolu bir kentte insanların bir araya gelmesi çok önemlidir. Bundan sonraki yıllarda düzenleyeceğimiz festivaller ile daha çok insanlar bir araya gelecektir” dedi.


Anne Akarsu Konuşamadı


Daha sonra kürsüye çağrılan Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu ise bir süre konuşmakta güçlük çekti. Kürsüde uzun süre gözyaşlarını tutamayan anne Akarsu, Duygularımı anlatamıyorum. Sizi çok seviyorum. Aynı zamanda sizi de Barış’ınız olan Barış’ıma sevgilerimi gönderiyorum” dedi. Anne Akarsu, sözlerini tamamlayamadan gözyaşlarına boğuldu ve hemen yanında bulunan Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım’a sarıldı.


Barış Akarsu gibi aynı kaderi paylaşan ve trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem’in kızı Pınar Öktem Doğan ise “Babam her zaman mütevazi yaşamı ile kendine yakın hissettiği Barış Akarsu’nun heykeli yapmaya karar verdi. Ancak heykeli tamamlamak kendisine nasip olmadı. Ancak bu heykel her zaman trafik terörünü hatırlatacaktır” dedi.


Barış Heykelinin Hemen Yanına Anıt Park Yapılacak


Bartın Valisi İsa Küçük ise “Bugün burada buruk duygular içerisindeyiz. Burukluğumuz iki sanatçımızın da dünyaya vedasının yanında bu vedalarının trafik kazası ile ve zamansız olmasıdır. Barış Akarsu ve Tankut Öktem’in bu eserde birleşmelerinin de biz insanlara bir mesajı olmalı. Bu mesajda trafik ihlallerine göz yummamamızdır. Kendimizde trafik kurallarına uymayı bir yaşam biçimi olarak algılamalıyız. İşte o zaman her iki sanatçımız da bizlere gülerek el sallayacaklardır. Ayrıca bugün Belediye Başkanımız Ali Yıldırım’la konuştuk. Bu heykelin hemen yanında bir heykel-anıt park oluşturmak istiyoruz” dedi.



Barış Akarsu anma etkinlikleri
Geçtiğimiz yıl Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü Rock şarkıcı Barış Akarsu ölümünün 1. yıl dönümünde Amasra'da mezarı başında anıldı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen Barış Akarsu'yu anma etkinlikleri başladı. Amasra mendirekte toplanan binlerce Barış Akarsu hayranı şarkılar söyleyerek Amasra şehir mezarlığına kadar yürüdü. Yürüyüş öncesinde Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, İngiltere, İrlanda, Yunanistan, İran, Almanya, Avusturya, Polonya, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Karabük, Zonguldak, Sakarya, Bolu, İzmit, Yalova, Çanakkale, Muğla, Bursa, Kastamonu başta olmak üzere bir çok ilden gelen yabanca ve yerli Barış hayranlarına seslendi. Başkan Yıldırım,"Barış sevgisi her geçen gün büyüyerek devam edecek. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Barış'ı unutmadık, unutturmayacağız. Kalbimizde yaşayacak. Barış'ı çok seviyoruz" dedi. Binlerce Barış hayranı Barış'ın tişörtlerini giyerek, Barış posterleri ve afişleriyle Barış Akarsu'nun söylediği "Islak ıslak" ve "Amasra" şarkısını söyleyerek mezarlığa kadar yürüdü.

Mezarlığa gelen kalabalık ünlü sanatçının mezarına beyaz karanfil bıraktı. Daha sonra mezarlıkta dualar okundu. Dua sırasında çok sayıda Barış hayranı gözyaşlarının tutamadı. Anne Hatice Akarsu ve baba Selahattin Akarsu da duygusal anlar yaşadı. Acılı anne ve babayı Barış sevenler teselli etti.
kaynak:kent haber

Barış'ı Anlayanlar Grubu



Muğla'nın Bodrum ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun yurt dışında bulunan yabancı hayranlarına, Barış'ı Anlayanlar Grubu (BAG) tarafından Akarsu'nun ölümünden sonra çıkarılan albümü, ayraç, rozet ve tişörtü gönderiliyor.


Barış Akarsu anısına çıkarılan "Ayrılık Zamansız Gelir" adlı üçüncü albüm, Barış Akarsu'nun başta İngiltere olmak üzere, İsviçre, Hollanda, Amerika, Portekiz, Danimarka, Şili, Avusturya, Kanada, Romanya, Almanya, İrlanda, İtalya, Fransa, Belçika, Güney Afrika, Avustralya, Bulgaristan ve Norveç gibi ülkelerindeki hayranlarıyla buluşturuldu.

Şu ana kadar Barış Akarsu'nun İngiltere'den 138, diğer ülkelerden de 173 hayranı Barış Akarsu'yu desteklemek için kurulan "Barış'ı Anlayanlar Grubu" ile irtibata geçti.


BAG'da bulunan çevirmen Deniz Toksoy, yabancı hayranları ile Türkiye'deki bağlantıyı sağladı ve BAG'daki arkadaşları ile birlikte CD, DVD ve hediyelik eşyaları bunlara ulaştırdı. Barış'ın yurt dışında bulunan hayranlarının gönderdiği sevgi dolu mailler, Türkçe'ye çevrilerek internet sitesine konuldu.

Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu ve babası Selahattin Akarsu'ya yazılan sevgi dolu destek mesajları da aileye ulaştırıldı. Mesajlarda, Barış'ın güler yüzlü ve yetenekli olduğu, genç yaşında yaptıkları, başarıları ve milyonlarca insanın kalbine ulaşması sebebiyle anne ve babasının gurur duyması gerektiğine ve kalplerinin her zaman barış için atacaklarını dile getirdiler. 19 ülkedeki 350 kişi ve milyonlarca Barış Akarsu hayranı, Barış Akarsu'nun anısına çıkarılan 3. albümü olan, "Ayrılık Zamansız
Gelir" CD ve DVD'si ile buluşmak için can atarken, yurt dışındaki yabancı hayranlarına Barış Akarsu'nun 1. albümü "Islak Islak" ile 2. albümü "Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek" isimli albümü ile ayraç, rozet ve baskılı tişörtleri gönderiliyor. Barış Akarsu'nun yabancı hayranlarının CD'leri sürekli dinledikleri ve DVD'leri de izledikleri belirtildi.


Barış Akarsu'nun yurt dışındaki hayranları, 29 Haziran 2008 tarihinde Bartın'ın Amasra ilçesinde yapılacak ve 6 Temmuz 2008 tarihine kadar sürecek "Barış Akarsu'yu Anma" etkinliklerine katılacak.





Barış Akarsu'nun heykeli

İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem'in yarım kalan, atölye çalışanlarının tamamladığı "Barış Akarsu" heykeli, Akarsu'nun doğum günü 29 Haziranda Bartın'ın Amasra ilçesinde açılacak.


Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl, doğum günü olan 29 Haziranda geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuzda yaşamını yitiren Akarsu'nun ölümünden çok etkilenen heykeltıraş Tankut Öktem, sanatçının gitarıyla tasvir edildiği heykelini yapmaya karar verdi.

Akarsu'nun defnedilmesinden bir süre sonra Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının elinde gitar ve konserde giymeyi sevdiği bir kıyafetiyle heykelini yapacağını bildiren Öktem, çalışmalarına başladı. Öktem'in İstanbul'da 6 Aralıkta geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine, eser yarım kaldı.

Ünlü heykeltıraşın yarım kalan Akarsu heykelini, kızları Oylum Öktem İşözen ve mimar Pınar Öktem Doğan'ın öncülüğünde Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçükkumla beldesinde bulunan atölye çalışanları tamamladı.

Amasra Belediyesinin kısa sürede teslim alması planlanan heykel, Barış Akarsu'nun doğum günü 29 Haziranda ilçe merkezindeki Kültür Park'ta açılacak.










Toprak kokan şehir
Deniz kokan şehir
Sevda kokan şehir
Büyüsüyle bekler seni
Caddeler ıslak gözyaşlarıyla
Gitmem bu gece gidemem artık olmasanda
Gitmem bu gece olmasanda
Hava ile bütün
Su ile bütün
Güneşle bütün şehir
Bıraktığın zamanki gibi
Loştur heryer hayalin gib
iGitmem bu gece gidemem artık olmasanda
Gitmem bu gece olmasanda
Oysa artık düşlerimde
Yanlızlık da aşktır bu şehirde
Karanlıkta aşkır sensizlikte
Gitmem bu gece gidemem artık olmasanda
Gitmem bu gece olmasanda

0 yorum: