RSS2.0

Guardian gazetesinden Amasra'ya övgü geldi

27 Ocak 2009 Salı

Amasraya Övgü

Amasra Eşsiz güzel masmavi iki koyu, küçük ve şirin sahili, bununla birlikte iki adasıyla akdenizdeki tatil yörelerinden hiç bir eksiği olmayan aksine fazlası olan tatil yöremiz amasramıza, İngilterenin ünlü gazetelerinden Guardian gazetesinden övgüler geldi. Haberde Karadeniz'in en güzel 5 sahil yerleşimi isimli yazısında en güzeller arasında Türkiye'den Amasra'yıda gösterdi. Listede 4'üncü sırada bulunan Amasra için şunlar söylendi:

"Türkiye'nin Karadeniz'e olan kıyıları içersinde çayınızı yudumlayıp amasra güneşin batışını seyredebileceğiniz en güzel yer. Amasra kalesinin etrafında çay bahçeleri ve balık lokantaları bulunuyor. Burada en taze balık çeşitlerini bulabilirsiniz. Doğuya doğru Sinop'a doğru uzanan sahil yolunda yer alan plajlar ve küçük köyler de görülmeye değer amasrada."

Listenin ilk sırasında Ukrayna'nın Kırım yarımadasındaki Shelniko sahil bölgesi gösterilirken, ikinci sırada Bulgaristan'ın UNESCO tarafından koruma altına alınan Türkiye sınırına da çok yakın şirin kasabası Nessebar var.Romanya'nın Bulgaristan sınırındaki küçük Vama Veche Köyü ise üçüncü sırada.
Sadece Türkiye'de degil Dünya'dada bu eşsiz ilçe Amasra ünlü olacak, amasranın herkes tarafından bilinen bir ilçe olacaga benziyor.

Haberin orjinal metni
" Amasra
One of the Turkish Black Sea coast's most relaxing experiences is sipping tea while watching the sunset from the northern reaches of the citadel at Amasra. A small cluster of bars and tea gardens sits at the base of the castle walls, and the seafront promenade beyond is lined with restaurants serving fresh bass and mackerel. To the east, dozens of small villages and beaches line the coastal road to Sinop. "

Bu arada Dünyaca ünlü Flickrnoktacom websitesinde kendi sitesinden yayınladığı amasra resimleriyle izleyicileriyle buluştururken, Amasranın yerli basından sonra yabancı basının da ilgisi artmaya başladığını görüyoruz. Bu muhteşem amasra manzaralarını gördüğümüzde yapılan övgülerin ne kadar yerinde olduğunu göreceksiniz. Şimdi bu birbirinden güzel amasra resimlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İşte o en güzel amasra resimleri:

amasra resimleri, amasra gün batımı,amasra


Amasradan bin manzara, limada batık balıkçı kayığı
amasra manzaraları
Tam kartpostallık bir amasra manzarası daha .....
Eski bir amasra fotosu....
Kuş bakışı amasra....


amasra feneri....






Anahtar kelimeler: Amasra, Amasra Resimleri, Amasra Manzaraları, Amasra Fotoları, amasra otelleri, amasrada, amasra gün batımı