RSS2.0

GÜRCÜOLUK MAĞARASI

1 Ekim 2008 Çarşamba

Amasra Gürcüoluk Mağarası

Geçtiğimiz günlerde Amasraya bağlı Gürcüoluk mağarasına gitmeye karar verdik ve yola çıktık. Son halini görmemiştik. Amasra Çakraz yolu üzerinde İnpiri köyü üzerinde gidilebiliniyor bu mağraya. Çok uzak değil ulaşımıda oldukça kolay. Mağaranın 300 mt yakınına kadar arabayla ulaşım mevcut. Sinan Otel tarafından işletilmeye başlanılmış...

Yukarıda gördüğünüz resimde Sinan Otel tarafından yapımı devam eden ahşap binanın dinlenme tesisi olacağı izlenimi veriyor. Bu noktaya kadar araçla gelebiliyorsunuz. Bundan sonra patika yoldan yaklaşık olarak 200m civarında ormanlık bir alandan yürümeniz gerekiyor. Yolun sonunda karşınıza küçük virane bir klübe karşınıza çıkacak.




Gerçektende mağara işletilmek üzere aydınlatması ve dizaynı bitmiş güzel bir hal almış. Biz pazar günü gitmiştik buna rağmen işletmecilerin tabelasından başka bir şey yoktu. Mağarada aydınlatma tesisatı olmasına rağmen elektrikler kesik olduğundan mağaranın içerisi oldukça karanlıktı. Tüm maceracı ruhumuzla yanımızda tesadüfen getirdiğimiz küçük bir ledli lambayla mağaraya girmeye karar verdik. Daha doğrusu buraya kadar gelmişken girmemek olmaz diye birbirimizi gaza getirdik. Nitekim girdik ve Mağarada 3 oda ilerledik. Ledli lambamızın 3. odaya geldiğinde sönmesiyle aslında Mağaranın ne kadarda karanlık olduğunu anladık. Gerçektende zifiri karanlıktı ve Mağaraların genel özelliği havasının çok serin olması. Çok şükür ki fenerimiz kısa sürede sonra çalıştı ve bizde daha fazla ileriye gitmemek konusunda ortak bir karara vardık :))

Yanlış anlaşılmasın korktuğumuzdan değil sadece biraz tırstık :))

Amasra Gürcüoluk Resimleri

Gürcüoluk mağarası toplam 13 odacıktan oluşuyor. İçeride çok doğal ve serin bir havası var. Mağaraların oksijeni az ve serin bu havasının astım hastalarına iyi geldiğinden doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu potansiyel düşünüldüğünde aslında amasra turizmi için gelecekte önemli bir yer tutabilir. Umarım Sinan Otel burayı daha iyi işletir. Amasraya gelecekler için önemli duraklardan bir tanesi olabilir bu doğa harikası mağara.




Şimdilik karanlıkta çektiğimiz amasra güürcüoluk fotoğraflarını burada yayınlıyorum. Yakın bir tarihte Gürcüoluk Mağarasına tekrar gitmeyi düşünüyorum ve bu sefer daha hazırlıklı olup yanıma bolca fener alacağım. Yeni resimler çektikçe buradan sizlerle paylaşacağım....










Anahtar Kelimeler: Amasra, Amasra Gürcüoluk Mağarası, Amasra Manzaraları, Amasra Foto, amasra